Keepourairportjobs.be

Wat voor beroepen vind je op een vliegveld

Op een vliegveld zijn veel verschillende beroepen te vinden. Van piloot tot schoonmaker of medewerker in een winkel of restaurant, alles is nodig om te zorgen dat de passagier een fijne reis ervaart. Zo zijn er nog tal andere beroepen waarvan je misschien niet eens wist dat ze bestonden. Hieronder staat een aantal beroepen beschreven die je kan vinden op een luchthaven.

Floor managers

Als jij graag in contact komt met mensen tijdens je werk, kan dit een geschikte baan voor jou zijn. Als floor manager kom je, zoals de naam al zegt, echt de vloer op in het vliegveld. Floor managers lopen in de terminal en hebben contact met de reiziger. Ze helpen je met je problemen en kunnen je de weg wijzen als je deze niet kan vinden. Daarnaast zorgen ze voor een goede doorstroming op de luchthaven, zodat er geen te drukke en onveilige situaties ontstaan. Hierom dien je als floor manager ok een BHV cursus te hebben gevolgd. Als eerste hulpverlening nodig is voor een passagier, kan jij hiervoor worden opgeroepen Kortom, floor manager is een hele diverse baan. Iedere dag zal anders zijn en je speelt een belangrijke rol om de passagier een fijne reis te geven.  

Brandweer op de luchthaven

Je zou het misschien niet zo snel verwachten, maar elke luchthaven heeft zijn eigen brandweer. Dit beroep is erg waardevol en draagt een grote verantwoordelijkheid met zich mee. De brandweer moet binnen 3 minuten aan het begin van iedere start- en landingsbaan kunnen zijn. Op sommige vliegvelden liggen deze banen ver uit elkaar en daarom zitten er vaak meerdere brandweer kazernes verspreid over het betreffende vliegveld. Al met al is dit een erg waardevolle en gerespecteerde baan!

Facilitair medewerker

Untitled design - 2022-10-23T071703.045